Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Skolbesök

Handbollförbundet Västs Föreningsutveckling- & rekryteringskommitté har i uppdrag att försöka få igång skolbesök i samtliga skolor inom vårt distrikt.

HFVs styrelse har beslutat om att följande regelverk för säsongen 2022-2023:

Introduktion av handboll vid klassernas idrottstimmar

Samtliga bokningar görs via föreningen och om möjligt bokas två besök/klass in, prioriterade årskurser är 1, 2 och 3 – aktuell skolfördelningslista fås av Tobias vid förfrågan. Om introduktionen sker i skolan eller på annan plats i klubbens regi väljer ni själva utifrån förutsättningen att visa upp handboll.

Ekonomiskt stöd

Samtliga ungdomsföreningar som deltar i skolbesök ges möjlighet att mot insänd redovisning av fysiskt aktivt genomförda redovisade lektioner (max 2 besök/hel klass), få en ersättning med 200kr/lektion. Gäller för besök fram till 31/12. Gör ni besök i en åldersgrupp så söker ni ersättning för det, besöker ni alla 3 årskullarna så får ni ersättning för 3 årskullar x 2 besök om ni gör det.

Det är endast för introduktion av samlade klasser vi betalar för. Med denna möjlighet till ekonomisk support så har ni möjlighet att arvodera personen som ska göra jobbet ute i skolorna.

Vi är tydliga med att det är endast två lektioner av lärande hur handboll spelas och de enklaste reglerna som gäller i vår sport för att kunna deltaga i klasshandboll eller att komma till klubbens träningar som vi betalar för. Lektioner som består av lekar, kondition och fys får man inte ersättning för!

Redovisningen skall inkomma senast 31 december för besök genomförda under hösten respektive 31 mars för våren. Redovisning görs via redovisningsfilen >> Excel, 23.9 kB.

Efter godkännande (av lektioner) får föreningen en bekräftelse och sänder därefter faktura till HFV som gör utbetalning inom 30 dagar efter sista ansökningsdatum.

Observera att utbetalning inte kommer att ske löpande utan det är dessa fasta datum som kommer att gälla.

Publicerad: 2022-11-16

Senast uppdaterad: 2022-11-30

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!