Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Tränarutbildning

Här kan du som ledare läsa mer om Svenska Handbollförbundets tränarutbildning. Tränarutbildningen är byggd på metodiken om optimerad utvecklingsålder där du som ledare får följa den aktiva ungdomens olika utvecklingsstadier både i praktik och teori.

Tränarutbildningen delas in i två kategorier där varje kategori har en målbestämd grund- och fortbildning. Du kan utbilda dig till Barn- och ungdomstränare och Seniortränare.

Handbollens utbildningsstege startar med Tränarutbildning 1 för dig som är blivande tränare och går via sex steg ända upp till Mastercoach som är Europas högsta utbildning för handbollstränare.

Du måste gå de olika stegen i rätt ordning. Det enda undantaget är att man kan göra ett prov för direktstart på Tränarutbildning 4.

Att tänka på inför anmälan

Innan du anmäler dig till en tränarutbildning så kontrollera att du har möjlighet att medverka på de planerade datumen. Det krävs 100% närvaro samt godkänt på hemuppgifterna för att få sin legitimation. Vi genomför inga extra tillfällen eller inlämningar för att ev ta igen missade moment.

Avbokningsregler

Tränarutbildning 1
Fri avbokning fram till senast 14 dagar innan kursstart. Dag 1-14 före kursstart debiteras en kostnad på 500 kr.

Tränarutbildning 2-5
Fri avbokning fram till senast 14 dagar innan kursstart. Dag 1-14 före kursstart debiteras en kostnad på 1000 kr.

Publicerad: 2022-11-16

Senast uppdaterad: 2023-05-23

Författare: Jessica Larsson