Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Varför Handboll Fitness

För föreningen

Idén med Handboll Fitness är att föreningar ska kunna erbjuda ett komplett och enkelt träningskoncept för alla som vill testa, stanna kvar i eller komma tillbaka till handbollen och dess gemenskap.

Målgruppen är barn, unga och vuxna med eller utan erfarenhet av idrotten. Föreningen kan starta Handboll Fitness på det sätt som passar just dem.

Genom att erbjuda ett Handboll Fitness som en del av föreningens idrottsverksamhet ges möjlighet för flera målgrupper att fortsätta idrotta på egen ambitionsnivå. Med Handboll Fitness erbjuds något för alla i ett och samma pass. Handboll Fitness kan vara en del av föreningsutvecklingen för att skapa Handboll för alla hela livet.

Ett lyft för motionsidrotten

Med de här enkla träningskonceptet kan föreningen snabbt möta upp efterfrågan att erbjuda något för de målgrupper som vill idrotta utan att tävla. Handboll Fitness kan vara ett koncept för de motionärer som saknar den gemenskap som föreningslivet för med sig, och för de som vill träna på egna villkor.

Alla kan vara med!

Tack vare att övningarna är enkla men ändå utmanar på alla nivåer, kan alla - oavsett erfarenhet av handbollen, få sig en utmaning. Handboll Fitness är ett bra komplement till föreningens övriga verksamhet och ett sätt att få fler i rörelse. Här finns möjlighet att locka till sig fler medlemmar och bredda sin medlemsbas.

Funkar på alla platser

Träningen kan utföras på nästan vilken plats som helst. Ett pass kan pågå parallellt med annan träning på halvplan eller en tredjedels handbollsplan, utomhus på gräs eller på beachhandbollsplan.

För motionären

Handboll Fitness erbjuder träningsmöjligheter med träningspass möjliga för alla att genomföra. Du är välkommen oavsett om du är ny och vill testa på idrotten för första gången, eller om du lagt idrotten på hyllan ett tag, eller om du bara vill ha ett roligt alternativ till en annan träningsform. Kanske vill du inte längre tävla - bara träna på egna villkor och för att det är kul och bra för hälsan.

Kom med i gemenskapen!

Är du sugen på att testa Handboll Fitness? Kontakta ditt distriktsförbund eller skicka ett mail till handbollfitness@handboll.rf.se >>

Publicerad: 2022-12-29

Senast uppdaterad: 2022-12-29

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!