Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Kristianstad HK F14

"Vi ska bara se till att ha roligt och njuta. Vi ska spela så avslappnat vi bara kan och se till att göra vårt bästa"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Tack! Vi är otroligt glada och stolta över att vi tagit oss hela vägen till finalspelet.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi hade en ren ”final” i sista matchen mot Lugi. Båda lagen var obesegrade inför den men Lugi hade bättre målskillnad än oss så vi visste att vi var tvungna att vinna. Otroligt jämn match där vi lyckades få till försvar och målvaktsspelet sista fem minuterna och kunde avgöra.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Nej vi har aldrig varit med tidigare men vi har pratat med andra lag främst från Kristianstad som varit med tidigare. Ska bli en häftig upplevelse!

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi ska bara se till att ha roligt och njuta. Vi ska spela så avslappnat vi bara kan och se till att göra vårt bästa.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Först och främst kul att möta andra lag än de vi möter i våra serier i Skåne. De två första stegen hade vi ganska nära till men både steg 3 och steg 4 blev som små cuper, som verkligen svetsat samman laget. Resultatmässigt har vi blandat och gett men alla tjejer i truppen har verkligen bidragit!

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Ett härligt gäng tjejer som verkligen vill ha roligt på plan! Vi vill bjuda på ett hårt och tufft försvar som ger målvakträddningar och kontringar. Framåt vill vi ha ett varierat anfallsspel med hot från många positioner.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är 18 tjejer i truppen, där i stort sett alla även går handbollsprofil i skolan där de tränar extra handboll. Totalt 4 tränare som består av 3 pappor som följt tjejerna sedan de var små och spelade minihandboll. Sista året har vi även fått hjälp av Lova från damlaget som hjälper till främst med målvakterna. Sedan har vi även fantastiska föräldrar som ställer upp och hjälper till och som bidrar med bra stämning på läktaren.

// Niklas, Fredrik, Christian och Lova, tränare KHK F14

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-21

Senast uppdaterad: 2024-04-21

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!