Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Tre högsta serinivåerna fastställda

Svenska Handbollförbundets tävlingskommitté (TK) fastställde på onsdagskvällen serieindelningarna ned till och med division 1.

På onsdagskvällen var det stor avslutningsdag för kvalen till de högre serierna. Kvar stod fyra kval att slutföras. Tre av dem skulle avgöras och det fjärde kunde eventuellt bli klart.

I kvalet till Handbollsligan dam åkte Kungälvs HK till Boden för att möta Boden Handboll IF i den fjärde matchen i bäst av fem. Med sig i bagaget hade laget 2-1 i matcher, något som det förvaltade. Kungälvs HK vann med 21-19 och spelar därmed i högsta serien även nästa år. Boden Handboll IF får ta sats för ännu en säsong i den näst högsta serien.

Underifrån spelade samtidigt GF Kroppskultur och HK Malmö om att vinna en plats till redan nämnda damallsvenska. Uddevallalaget kämpade för att behålla sin plats med HK Malmö ville kvala till sig ett avancemang. HK Malmö drog det längsta strået och tog därmed klivet upp.

I kvalet mellan division 1 och division 2 stod Spånga HK som värd i en avgörande mot Arbrå HK. Det var arrangören som visade sig starkast och laget från västra Stockholm försvarade därmed sin plats i division 1.

På herrsidan var det endast ett kval som skulle nå sitt avgörande. Örebro SK HK herr reste för andra gången på fyra dagar ned till Anderstorp för att försöka ta klivet upp i herrallsvenskan. Hemmalaget Anderstorps SK ville dock något annat och lyckades vinna den avgörande matchen. Laget från Gislaved spelar därmed i herrallsvenskan även nästa säsong.

Sent på söndagskvällen hade Svenska Handbollförbundets tävlingskommitté ett möte där serieindelningarna till säsongen 2024-2025 fastställdes.

Serieindelning ned till och med division 1 finner du här >>>

Publicerad: 2024-04-17

Senast uppdaterad: 2024-04-17

Författare: Adam Engström

Intressant? Dela gärna!