Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Vinslövs HK F14 vinnare av Sundström Safetys Fair play -pris 2023/2024

Årets vinnare, som vid tolv olika tillfällen blivit betygsatta enligt Fair Play-poängsättningen, har kammat hem full pott i samtliga kategorier.

Foto: Joakim Lindgren

I USM får vi se spelare med långa karriärer framför sig som kommer att präglas av tufft och hårt spel men också många ärliga, kul och schysta upplevelser, smart och sportsligt spel.

I enlighet med svensk handbolls värdegrund ska handboll präglas av prestationslust, sportslighet, spänning, glädje, gemenskap och trovärdighet.

Handboll är en hård sport, men en sportslig sådan. På match smäller vi på varandra och efter match skakar vi hand.

Just därför vill Sundström Safety uppmärksamma handbollen genom ett Fair Play-pris. Under alla matcher i hela USM bedöms alla lag och får poäng av domarna utifrån tre kriterier:

  • Spelarna (på planen)
  • Bänken (inkl. ledarna)
  • Publiken

När vi summerar USM under finalhelgen i Uppsala delar vi ut priset till det lag som samlat ihop flest Fair Play-poäng under säsongen.

Årets vinnare, som vid tolv olika tillfällen blivit betygsatta enligt Fair Play-poängsättningen, har kammat hem full pott i samtliga kategorier, och har alltså agerat exemplariskt på planen, på bänken och på läktarna runt om i Sverige. Efter besök i Karlskrona, Eslöv, Habo och Lidköping har Vinslövs HK F14 vunnit årets Sundströms Fair Play!

Priset består av att laget kommer att bjudas på en landskamp med det svenska handbollslandlaget och själva prischecken kommer överlämnas till vinnarna fysiskt vid ett senare tillfälle, så de inte deltog i årets finalspel.

Sundströms, SHF och USM:s finalspel önskar ett stort grattis till Vinslövs HK F14!

Publicerad: 2024-05-02

Senast uppdaterad: 2024-05-02

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!