Hem / Tävling / Nyheter / Serier fastställda för säsongen 2022-23

Serier fastställda för säsongen 2022-23

Handbollförbundet Väst tävlingskommitté (TK) har den 1 juni 2022 fastställt serieindelningen för division 2 till U10.

Barn/Ungdom

En del av er har skickat in önskemål om vissa förändringar utifrån förslaget.

Vi har försökt att ta hänsyn till dessa önskemål men inte kunnat gå i mål med alla. Det beror på att alla föreningar och lag inom HFV måste få likvärdiga förutsättningar att bedriva sin verksamhet på. Då vårt distrikt sträcker sig över ett stort geografiskt område behöver vi hitta lösningar som gör att alla kan vara med och spela handboll vilket innebär att vi alla behöver hjälpas åt.

Någon tycker att man får en lång resa om man behöver åka 1 timme med bil till en eller några matcher medan andra varje gång får åka 2-3 timmar för att komma till en match och dessutom ska alla hem igen så klart det blir skillnad.

Vi vet att en del av er får dra ett större lass än många andra när det gäller resorna men vi har de laganmälningar vi har i år och utifrån det har vi nu fastställt serieindelningarna för kommande säsong.

Senior

Vi har fått in ett antal önskemål i Damer div. 3 och Herrar div. 4 om att få byta serie då man tycker att man hamnat i en serie med för långa resor.

Tyvärr vill ni alla byta till en och samma serie vilket så klart inte är möjligt.
Det enda alternativet för att kunna tillgodose kortare resor för vissa av lagen skulle vara att göra om serieindelningen helt och skapa ytterligare en serie. Vi skulle då behöva ha fler serier med ca 7 lag per serie som spelas med trippelmöte.
Att göra fler små serier är dock något TK vill undvika av ett antal anledningar:

 • Små serier är känsliga för utdragningar
 • Fler serier i div. 3 dam och 4 herr kräver att vi har ännu en plats för uppflyttnings berättigat lag i div. 2 damer och div. 3 herrar till nästa säsong

(vi ska redan få plats med 5 seriesegrande lag + lag nedflyttade från överliggande div.).

 • Att spela serier med trippelmöte vill vi undvika om det inte behövs då det inte ger rättvisa förhållanden med hemma/borta och reseavstånd.
 • Fler serier med färre lag och trippelmöte gör att de lag som redan har de längsta resorna tvingas resa ännu längre för ett extra möte medan lagen med inte allt för långa resor i dagsläget får ännu kortare resor = glappet blir ännu större.

Sammanfattningsvis har vi kunnat tillgodose några önskemål men långt ifrån alla. Vårt uppdrag är att fokuserat på helheten och att så många som möjligt ska få ett så bra seriespel som möjligt. För vissa innebär detta längre resväg än vad man vart van vid tidigare.

Vi ”lever” nu i en verklighet i form av ett stordistrikt och samtliga lag behöver vänja sig vid att någon eller några resor på omkring 1 - 1,5 timme kommer man att få acceptera i de flesta av våra serier för att alla våra lag ska kunna erbjudas ett givande seriespel.
I stora delar av vårt distrikt är detta inga konstigheter men vi är medvetna om att det för vissa av er blir en omställning som vi dock hoppas och tror att ni kommer att klara av.

Vad har hänt sen förslaget?

 • En del har dragits ur lag.
 • En del lag har tillkommit.
 • En del önskemål har vi kunnat uppfylla.
 • Vi har fått göra om några serier utifrån utdragningar/önskemål vilket innebär att ert lag kan ha fått plats i en annan serie.

Har ni råkat ut för det så kan det bero på att vi har behövt se till helheten vilket medfört att just ditt lag har behövt byta serie.

Vad händer nu?

 • Vi kommer att påbörja allt arbete med att få serierna på plats. Vi har nu att arbeta med ca 17 seniorserier, 93 ungdomsserier och 500 lag som ska hitta sin plats i handbollsfestivaler och minisammandrag så totalt ca 1600 lag.
 • Ni kommer under vecka 25 att få ut allt underlag så att ni under sommaren kan lägga era hemma matcher. 16/8 är sista dag för att ni ska ha det klart i TA.

Det skickas till er förenings mejl. Om ni sen har andra aktörer som lägger era matcher blir det ni som får ombesörja att det hamnar i rätta händer. Vidare information om matchläggningen kommer ihop med underlaget.

Till dokumentet med de fastställda serierna >>

Observera att det finns en flik för varje klass.

Minihandboll/Handbollsfestival

Ni har redan tidigare fått ut gruppindelningar för Minihandboll och Handbollsfestivaler inför hösten. Spelscheman för Minihandboll/U9 kommer att skickas ut i samband med att övrigt underlag för matchläggning kommer.
Scheman för Handbollsfestivaler kommer att skickas ut efter semestern. Det viktiga är dock att ni redan när ni lägger övriga matchtider bokar upp halltid även för Handbollsfestivaler ni ska vara arrangörer för.

Avgifter

 • Fram t.o.m. 31 maj är det kostnadsfritt att dra ut lag.
 • Utdragning från 1 juni till att spelprogrammet publiceras (ca 22 augusti) betalar man startavgiften för laget (ingen utdragningsavgift)
 • Efter att spelprogrammet är publicerat 6 september betalar man startavgift + utdragningsavgift.

Senior division 2 = Startavgift = 6500:- + 6500:- utdragningsavgift

Senior division 3 – 4 = Startavgift = 3000:- + 3000:- utdragningsavgift

U19-17 = Startavgift = 1800:- + 1800:- i utdragningsavgift

U16-15 = Startavgift = 1200:- + 1500:- i utdragningsavgift

U14-U10 = Startavgift = 900:- + 1500:- i utdragningsavgift

Startavgifterna kommer att faktureras till alla föreningar inom Handboll Väst i slutet av september 2022. De lag som tillhör Handbollförbundet Syd får information därifrån.

Hälsningar
Handbollförbundet Väst 

Towa Almqvist & Jenny Granström / e.u.

2022-06-02

GÖTEBORG
Gullbergs Strandgata 36A

411 04 Göteborg

SKÖVDE
Gustav Adolfs gata 49

541 45 Skövde

KARLSTAD
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

This is a mailto link
031-707 18 90

Bankgiro: 5500-8643
Org.nr.: 857200-6750

SOCIALA MEDIER

Facebook_vit.svgInstagram_vit.svgLinked_vit.svg