Hem / Tävling / Handbollskortet

Handbollskortet

Som förenings ledare/tränare har vi ett stort ansvar för hur vi tar hand om och fostrar våra barn och ungdomar i föreningslivet. En av de viktigaste frågorna är hur vi skapar värderingar och normer som gör att vi trivs och har roligt tillsammans samt att vi behandlar varandra med respekt. Detta gäller inte minst förhållningssättet till våra domare. Vi har idag problem med att behålla många av de nya domare som börjar döma. Ett av de skäl som ofta anges är att man får mycket kritik och lite beröm.

Första års hel plans spelare (för säsongen 2021–2022 pojkar och flickor U10 (födda 2011), kommer att genomgå ett test för att få HANDBOLLSKORTET. Testet handlar om etik och moral där barnen skall svara på frågor om hur de tycker att man ska uppföra sig på och utanför planen och gentemot varandra.

Hur genomförs testet?

Varje förening bestämmer själv hur man lägger upp det med sina spelare och i vilken form föräldrar delges vad man kommit fram till. Lämpligt kan vara att först ha en diskussion med spelarna och därefter göra testet. Efter att man besvarat frågorna får man ett HANDBOLLSKORT som bekräftar att man är godkänd. Alla som gör testet blir godkända.

Alla föreningar ska ha genomgått testet innan 15 februari, 2022.

Frågorna finns i en fil nedan. Ni ska INTE skicka in svars formulär utan bara den redovisningsblankett, som finns nedan, skickas till This is a mailto link.

Därefter skickas Handbollskortet ut till er förening.

Handbollförbundet Väst tävlingskommitté har tagit ett beslut att alla ska genomföra testet i sina föreningar för U10. De föreningar som inte skickar in en redovisning på att detta är genomfört får ett böters belopp på 3 000: - Ett belopp som vi hoppas att vi inte ska behöva skicka till någon. Vi tror på att Handbollskortet är en bra sak och hoppas att ni alla går igenom det med era barn och sen skickar in redovisningen.

Provfrågor U10 >>

Redovisning >>

Tävlingskommittén
Handbollförbundet Väst

GÖTEBORG
Gullbergs Strandgata 36A

411 04 Göteborg

SKÖVDE
Gustav Adolfs gata 49

541 45 Skövde

KARLSTAD
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

This is a mailto link

Bankgiro: 5500-8643
Org.nr.: 857200-6750

SOCIALA MEDIER

Facebook_vit.svgInstagram_vit.svgLinked_vit.svg