Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Sommarstängt på SHF:s kontor

Vecka 28, 29 och 30 (8-26 juli) har Svenska Handbollförbundets kontor semesterstängt. Vi önskar hela handbolls-Sverige en skön sommar och passar på att påminna om några av höstens höjdpunkter.

Juni, juli, augusti: mästerskapssommar 2024
Under sommarmånaderna är det full fart för samtliga landslag. OS, VM, EM, EM-kval, turneringar, OS-uppladdning. På vår samlade sida Mästerskapssommar hittar du en sammanställning av matcher, turneringar och mästerskap med tider och info om var du kan boka biljett eller hur du kan se och/eller följa lagen. Sidan kompletteras med uppgifter som i dagsläget saknas och uppdateras med resultat så fort vi har möjlighet under hela sommaren. Till mästerskapssommar

Augusti: gruppspelet i ATG Svenska cupen startar
I augusti startar gruppspelet/omgång 4 i ATG Svenska cupen, samtliga matcher sänds i Handboll Play. Till atgsvenskacupen.se Länk till annan webbplats.

13-22 september: Handboll NU
Under Handboll NU visar vi inom svensk handboll tillsammans upp vår sport - i stort som smått, över hela landet. Svenska Handbollförbundet, distriktsförbunden och landets föreningar fyller tillsammans perioden med handbollsglädje för alla på olika sätt. Det är också en kick-off inför säsongsstarten och en fortsättning på återstarten av handbollen efter pandemin. Den 21 september firar vi tillsammans handbollens dag, då många av landets föreningar visar upp sin verksamhet och arrangerar lokala aktiviteter. Till handbollnu.se

September - oktober: säsongsstart!
Säsongsstart för landets alla serier säsongen 2024-2025 samt säsongsstart för USM, svenska mästerskapen för ungdomar 14, 16 och 18 år. Serier och matcher Länk till annan webbplats.

24 oktober: uppladdning inför EM
I december spelar de svenska damerna EM, som uppladdning möter man Spanien i två landskamper. Den första spelas i Volvo CE Arena, Eskilstuna. Boka biljett Länk till annan webbplats.

26 oktober: uppladdning inför EM
Var med vid det allra sista genrepet! Damerna tar sig an Spanien i Gavlehovshallen, Gävle. Boka biljett Länk till annan webbplats.

8-10 november: Sverigecupen
Distriktslagsturneringen Sverigecupen för landets 15-åringar spelas i Nyköping och Nyköpings Arenor Rosvalla. Sverigecupen

10 november: EHF Euro Cup
Sveriges herrar möter Danmark i Saab Arena, Linköping. Boka biljett Länk till annan webbplats.

28 november - 15 december: EM 2024 i Schweiz, Ungern och Österrike
Damlandslaget är kvalificerade till EM 2024 och lottade i grupp 1 tillsammans med Ungern, Nordmakedonien och Turkiet. De två bästa lagen från varje grupp går vidare till huvudrundan där grupperna A/B/C korsas i Debrecen och grupperna D/E/F i Wien. De två bästa lagen från respektive grupp i huvudrundan går till semifinal i Wien. Officiell webbplats Länk till annan webbplats.

Biljetter till gruppspelet i Fönix Arena, Debrecen (ange EURO-SWE som promotion code för att hamma på sektionen som är avsatt för svenska fans). Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-07-02

Senast uppdaterad: 2024-07-02

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!