Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Ordförande Mattias krönika om mästerskapssommaren och att engagera sig

"Mötet mellan förebilder och barn är en av de viktigaste bitarna med att vi når ut i hela distriktet med elithandboll. Det är i mötet med en stjärna som drömmarna föds och kärleken till handbollen spirar."

Bästa handbollare.

Sitter vid datorn när midsommarafton nyss passerat och en intensiv junimånad snart har passerat där raderna av aktiviteter, uppdrag och uppgifter avlöst varandra i rask takt. Snart tar sommaren vid och till viss del övergår vår verksamhet och handbollen till sparlåga, men det finns likväl delar som varvar upp. Ser man bara någon vecka framåt så är det dags för fantastiska Partille Cup som för många är en höjdpunkt under sommarperioden. Samma vecka som den spelas, så fyller vi på med ytterligare handbollsupplevelser här i Väst när dels damernas U16 landslag spelar European Open 1-5 juli och Damlandslaget OS genrepar dubbelt när man möter Nederländerna i Göteborg den 5 juli respektive Uddevalla den 7 juli. Världens största handbollscup samtidigt som både det yngsta och det äldsta damlandslaget genrepar inför sina mästerskap är verkligen mumma för handbollsälskaren.

På temat landslag och genrep så hade jag själv glädjen att få följa U20 damernas genrep när de spelade SOC i Karlstad 10-12 juni. Tre fina matcher där svensk, norsk och dansk damelit finslipade på formen inför VM. Redan på väg till Sundsta Idrottshus den första kvällen såg jag något som i mina ögon visade att arrangemanget var en framgång, trottoarerna och gångvägarna nyttjades av barnfamiljer i gula tröjor. Likaså efter den första matchen när planen fylldes av barn som ville ta autografer och få bilder tillsammans med de just nu unga men sannolikt blivande världsstjärnorna som nyss spelat match. Jag har nämnt det i flera tidigare krönikor men det är värt att upprepa: Mötet mellan förebilder och barn är en av de viktigaste bitarna med att vi når ut i hela distriktet med elithandboll. Det är i mötet med en stjärna som drömmarna föds och kärleken till handbollen spirar. Där ska vi fortsätta verka på olika sätt så att fler unga får komma närmare handboll av högsta klass, och som sedan kan följas upp med utbildningar och andra utvecklingsinsatser.

När det gäller saker som är viktigt, så planeras det för fullt inom ramarna för projektet #schysstmatch som kommer att rullas under kommande säsong. Vårt granndistrikt i Syd ligger bakom tanken och har redan kommit en bit på väg, och likaså har distriktet i Öst skapat en modell som vilar på liknande ramar. Här kommer vi att genomföra olika aktiviteter i syfte att göra hela handbollsupplevelsen både tryggare och bättre för alla involverade. Mer om det så snart det hela detaljplanerats och kommit på pränt.

Under en tid har du haft möjligheten att ta del av olika personers berättelse om varför de valt att engagera sig i förbundet, och det är verkligen en ynnest att få jobba tillsammans med så många passionerade eldsjälar vars gemensamma drivkraft är att de vill bidra till att fler får spela mer och bättre handboll. Många är de som engagerar sig, men det finns alltid plats för och behov av fler. Om du känner att du skulle vilja bidra med dina kunskaper och ditt engagemang inom exempelvis utbildning, föreningsutveckling eller kommunikation, så är du varmt välkommen att höra av dig.

Avslutningsvis vill jag rikta ett stort grattis till Göteborg BHC som kan titulera sig svenska mästare på både dam och herrsidan efter framgångsrikt matchande när SM i Beachhandboll avgjordes i Trollhättan.

Jag önskar er alla en riktigt fin sommar och jag hoppas att vi kanske syns i vimlet på Partille Cup eller på läktaren vid något annat arrangemang.

Allt gott!

Mattias Nord, Ordförande Handbollförbundet Väst

Publicerad: 2024-06-28

Senast uppdaterad: 2024-06-27

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!