Hem / Förbundet / Nyheter / Slutord - coronaåret, nytt HFV och Handboll NU

Slutord - coronaåret, nytt HFV och Handboll NU

När vi närmar oss en ny säsong så vill vi gärna sammanfatta föregående år. Texten nedan kommer från slutordet i vår verksamhetsberättelse från 2020-2021.

”Verksamhetsåret 2019/2020 kommer gå till historien som ett ovanligt år.”

Så började vi slutordet i förra årets verksamhetsberättelse. Inte låter det annorlunda i år tyvärr. Verksamhetsåret började i förhoppningen att till hösten är det bättre med pandemin och att vi kan dra igång med seriespel som vanligt, med vissa anpassningar. Men verksamhetsåret 2020-2021 blev istället en massa inställda serier och framskjutningar av matcher kontinuerligt. Tävlings- och domarssidan har varit redo för omstart vid flera tillfällen jobbat hårt med omlottningar och omplaceringar av matcher - mycket förgäves.

Men detta verksamhetsår går också till historien som det sista i den gamla utformningen av Handbollförbundet Väst. För från och med 1 maj 2021 är Handbollförbundet Väst mycket större och kommer innefatta hela Västra Götalands län, Värmlands län samt delar av Jönköpings län och delar av Hallands län. Vi går från runt 60 föreningar till 128 föreningar.

Trots att det inte blivit så mycket fysisk handboll under året så har det varit mycket på det organisatoriska planet. Mycket möten i olika grupper för att planera, sammanföra, samordna och besluta. Det är fantastiskt kul att se att så många från vårt distrikt har varit med och tagit av sin tid för att föra vårt förbund framåt. Jag är otroligt glad och tacksam för det.

Vi ser fram emot att arbeta i den nya organisationen för det innebär så mycket möjligheter, vi blir fler som arbetar på kansliet och fler som engagerar oss i handbollen. En stor fördel med den nya organisationen är att vi samordnar planeringen i många verksamhetsområden och därav lösgörs resurser som vi kan använda för att hjälpa våra föreningar att utvecklas och för att föra handbollen framåt.

Det kommande verksamhetsåret kommer bli ett kort sådant, mellan 1 maj och 31 december 2021. Det är för att vi övergår från ett brutet räkenskapsår till kalenderår. Så framåt nästa år blir det ett nytt årsmöte och då går vi på verksamhetsåret 1 januari-31 december 2022. Detta påverkar såklart inte spelåret för handbollsverksamheten.

Vi vet att året har drabbat våra föreningar extremt hårt. Ni har inte kunnat ha er verksamhet på ett normalt sätt, och i många fall inte ens kunnat träna tillsammans. Vi hoppas och tror att det kommer att se annorlunda ut kommande säsong och att vi gemensamt kan hjälpas åt att få full fart på vår underbara handbollsverksamhet igen. Ett projekt till hösten som är till för att få en nystart med handbollen inför säsongsstarterna är Handboll NU. Det kommer att vara mellan 3-12 september där handbollen ska synas i hela Sverige på olika sätt, initierat av Svenska Handbollförbundet. Det kommer att vara aktiviteter från oss på förbundsnivå och från föreningar. Inom Handboll NU så kommer det den 11 september att vara en Handbollens dag, då vi alla bland annat ska försöka slå ett världsrekord i antalet passningar på en minut. Kul va? Läs mer om Handboll NU >>

Nu säger vi hejdå till det gamla och hej och välkommen till det nya Handbollförbundet Väst! Och så hoppas vi på att handbollen får blomstra igen!

Varma handbollshälsningar!
Susanna Laursen, ordförande

Styrelsen: Bengt Alm, Ida Odén, Jimmy Grandin, Pia Solefors, Christian Sandblom och Eva Mässing

GÖTEBORG
Gullbergs Strandgata 36A

411 04 Göteborg

SKÖVDE
Gustav Adolfs gata 49

541 45 Skövde

KARLSTAD
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

This is a mailto link
031-707 18 90

Bankgiro: 5500-8643
Org.nr.: 857200-6750

SOCIALA MEDIER

Facebook_vit.svgInstagram_vit.svgLinked_vit.svg