Hem / Förbundet / Nyheter / Damlandslaget VM-laddar i vårt distrikt

Damlandslaget VM-laddar i vårt distrikt

I december är det dags för de svenska damerna att spela VM i Spanien. Landslaget kommer att ladda upp i Skövde och möta Montenegro två gånger om – först i Trollhättan och sedan i Skövde.

– Vi har haft bra tryck och stämning i båda arenorna tidigare och jag ser verkligen fram emot att få spela hemmalandskamper inför publik igen. Dessutom är Montenegro en riktigt bra motståndare, säger Jamina Roberts som förra månaden utsågs till OS främsta vänsternia. 

Den 1 december drar VM i Spanien igång och två dagar senare är det dags för den svenska VM-premiären i Torrevieja. Vilket lag som Sverige ställs mot då blir klart den här veckan då det asiatiska mästerskapet, som senarelades på grund av pandemin, avgörs i Jordanien just nu. Femman i mästerskapet kliver in i Sveriges grupp.

Puerto Rico väntar sedan den 5 december och den 7 december avslutas gruppspelet med match mot regerande världsmästaren Nederländerna.

Med undantag av 2019, så VM avgjordes i Japan, har Sverige de senaste åren alltid laddat på hemmaplan inför mästerskapen – bland annat i Trollhättan 2017, 2018 och 2020. Den här gången kommer basen att vara i Skövde där laget samlas den 23 november.

Två landskamper kommer att spelas före avresan till Spanien, mot Montenegro i Arena Älvhögsborg i Trollhättan fredagen den 26 november och i Arena Skövde söndagen den 28 november.

– Vi har ambitionen att vara med och slåss mot de bästa lagen även i VM och då är det viktigt att vi får möjlighet att möta starkt motstånd i förberedelserna. Det delas visserligen inte ut några medaljer mot Montenegro i november, men vi kommer att få ett kvitto på vad som kommer att krävas för att lyckas i VM och efter sex raka förluster mot dem de senaste åren är det många i laget som gärna vill besegra dem, säger förbundskaptenen Tomas Axnér.

Sverige skulle ha mött Tjeckien i Skövde i EM-kvalet i mars förra året, men den matchen sköts först upp och ställdes sedan in helt på grund av pandemin.

– Eftersom det inte blev någon match då är det extra kul att vi får möjlighet att välkomna landslaget nu. Vi hoppas att vi kan fylla arenan och skapa lika bra stämning som det var i rysaren mot Serbien i Skövde 2018, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Eje Grönquist, KFUM Trollhättan:

– Vi älskar att ha landslaget i Trollhättan och vet att det är ömsesidigt eftersom vi får möjlighet att ta emot dem även i år. Förra året fick vi spela inför tomma läktare på grund av pandemin, så vi ser verkligen fram emot att också välkomna publiken tillbaka.

Biljetterna till matcherna mot Montenegro i Trollhättan och Skövde släpps på Handbollslandslaget.se/biljetter den 8 oktober.

Text och bild från handbollslandslaget.se Läs mer på deras hemsida >>

GÖTEBORG
Gullbergs Strandgata 36A

411 04 Göteborg

SKÖVDE
Gustav Adolfs gata 49

541 45 Skövde

KARLSTAD
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

This is a mailto link
031-707 18 90

Bankgiro: 5500-8643
Org.nr.: 857200-6750

SOCIALA MEDIER

Facebook_vit.svgInstagram_vit.svgLinked_vit.svg