Hem / Utbildning / Tränarutbildning (TU) / Föreningsbeställd TU1

Föreningsbeställd TU1

Föreningsbeställd Tränarutbildning 1
(TU1, fd Basutbildningen)

Utöver de centrala TU1 som anordnas av förbundet har föreningar möjlighet att i samarbete med oss på Handbollförbundet Väst arrangera egna Tränarutbildningar 1.

Förfrågan och bokning

Förfrågan och bokning görs via ett formulär som heter Förfrågan föreningsbeställd TU1. Du hittar det till höger om sidrubriken. Bokning ska göras senast 8 veckor innan kursstart. För nya TU1 krävs en heldag i hall med tillgång till teorisal.

Ange gärna alternativa dagar, då det kan bli enklare att hitta instruktör. Bokning av utbildning anses bekräftad när vi meddelat instruktör till er. I samband med bekräftelsen får föreningen en anmälningslänk till IdrottOnline där alla måste anmäla sig.

Genomförande

Beställande förening ansvarar för:

 • Lokal avsedd för utbildning
  • Blädderblock
  • Whiteboard samt pennor
  • Projektor samt högtalare att koppla till dator
  • Filmduk
  • Kursansvarig från klubben som är närvarande vid uppstart och avslutning. Kontaktuppgifter måste lämnas till instruktören
 • Fika och lunch
 • Hall för praktikpasset, gärna med utrustning för koordinationsbana
  • Bollar, alternativt att deltagarna har egna med sig
  • Västar
  • Koner

Ekonomiska förutsättningar

Kostnaden för att arrangera en föreningsbeställd TU1 är 7 500 kr för arrangerande förening. Vi har satt ett tak för att locka er föreningar att utbilda fler. Det webbaserade kursmaterialet beställs och bekostas av föreningarna/deltagarna. Kostnaden för materialet är 250 kr. När man köper materialet registreras man automatiskt på en kurs i IdrottOnline vilket gör att vi kan se vilka som köpt och gått igenom materialet, något som krävs för att bli godkänd. Länken till materialet skickas ut i god tid innan kurstillfället då det krävs 6-7 timmar förberedelse via e-learning av deltagarna innan den fysiska träffen.

Utbildningen måste vara öppen för deltagare från andra föreningar. Man har tre veckor på sig att fylla sin egen TU1 efter att man bokat den. Därefter skickar Handbollförbundet Väst ut en inbjudan till närliggande föreningar.

Om det är deltagare från andra föreningar som går TU1 erhåller arrangerande förening 500 kr per extern deltagare. Allt detta hanteras av Handbollförbundet Väst.

Antalet deltagare är minimum 10 st och maximum 25 st.

Avbokning måste ske senast 2 veckor innan fastställt datum utan avgift.

Avbokning senare än 2 veckor innan kursdatum kostar 1000 kr i administrationsavgift.

All fakturahantering sköts av Handbollförbundet Väst.

GÖTEBORG
Gullbergs Strandgata 36A

411 04 Göteborg

SKÖVDE
Gustav Adolfs gata 49

541 45 Skövde

KARLSTAD
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

This is a mailto link

Bankgiro: 5500-8643
Org.nr.: 857200-6750

SOCIALA MEDIER

Facebook_vit.svgInstagram_vit.svgLinked_vit.svg