Hem / Utbildning / Spelarutbildning (SU)

Spelarutbildning (SU)

Spelarutbildningen

Svenska Handbollförbundet sjösatte 2018 den nya spelarutbildningen som ger en röd tråd från förening till distrikt, vidare till J, U och A-landslag. Den nya spelarutbildningen 2.0 är synkad med NIU-gymnasierna.  

Syftet med spelarutbildningen

Vi vill utbilda och utveckla ungdomsspelare. Ge våra spelare och tränare inspiration att brinna för handbollsporten. Handbollförbundet Väst vill tillföra kunskap som sedan tas med tillbaka till klubbarna. Fokus ligger på individuell teknik och utbildningen är en del i Svensk Handbolls Spelarutbildning 2.0. Förhoppningen är att ge alla spelare inspiration och motivation. Fokus ligger på utbildning och inte på selektering. Alla spelare får vara med oavsett nivå.

Materialet till spelarutbildningen 2.0

Materialet tar höjd i att fler spelare skall vara med längre, med tydligt fokus på utbildning och lärande, samt där förbundets intention att vara i världsklass står i centrum. Ett gediget material är framtaget och om någon är intresserad kan man köpa materialet på SISU Idrottsböcker >>

Systemet fram till A-landslaget

SHF har också tagit fram en översiktsbild där man kan se hur systemet fungerar. Till bilden >>

Hur fungerar spelarutbildningen?

HF Väst arrangerar spelarutbildningspass för ungdomsspelare inom distriktet. Alla spelare inom den aktuella årskullen blir erbjuden 6-8 tematräningspass under en 2 års period.

Steget efter spelarutbildningen är att det blir distriktslagsträningar. Då alla inte är intresserade av att gå hela vägen till distriktslag väljer vi att de som är intresserade får anmäla sig på nytt. Anmälningslänk öppnas upp efter spelarutbildningen. Så småningom tas spelare ut till till distriktslag. Sverigecupen spelas normalt sett i november varje år, för 06-kullen gäller dock januari 2022.

GÖTEBORG
Gullbergs Strandgata 36A

411 04 Göteborg

SKÖVDE
Gustav Adolfs gata 49

541 45 Skövde

KARLSTAD
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

This is a mailto link
031-707 18 90

Bankgiro: 5500-8643
Org.nr.: 857200-6750

SOCIALA MEDIER

Facebook_vit.svgInstagram_vit.svgLinked_vit.svg